• Imatrikulácia prvákov 2023 👨‍🎓

          • Dnes mali naši malí prváčikovia veľký deň. Čakala ich imatrikulácia a pasovanie do radov žiakov našej školy . V priestoroch telocvične privítala deti pani vedúca vychovávateľka, pani riaditeľka a pani zástupkyňa. Na úvod nás potešili tancami staršie deti a deti im za to zarecitovali a zaspievali. Štvrtáčka Ninka každého z nich pasovala do radov žiakov našej školy. Na pamiatku si deti odniesli pekné farebné tričká s logom našej školy.

             

            Veľa školských úspechov naši prváčikovia!!

          • Október - mesiac úcty k starším 2023 👴

          • Október je mesiac venovaný úcte starším ľuďom. Pri tejto príležitosti si deti z 2.A a 3.C pripravili pre našich seniorov v Klube dôchodcov na Štíbore bohatý kultúrny program plný tanca, spevu a zábavy. Nakoniec deti rozdali seniorom darčeky, ktoré vyrobili v ŠKD.

          • Burza stredných škôl 🧑🏻‍🎓

          • Dňa 28.9. sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili v Senici akcie s názvom: Burza stredných škôl. Na jednotlivých stanovištiach sa žiakom prezentovali stredné školy z Trnavského kraja. Žiaci sa mohli pýtať potrebné informácie a priamo aj videli aktivity, čo školy počas štúdia u nich  ponúkajú. Žiaci si odniesli množstvo materiálov a potrebných informácií, ktoré im majú pomôcť pri voľbe správnej strednej školy.

          • Poľovník v ŠKD 2023 🦌

          • Dňa 4.10.2023 navštívil ŠKD poľovník pán Vaculka pri príležitosti Svetového dňa ochrany zvierat. Deťom porozprával rôzne zaujímavosti o poľovníctve, poukazoval trofeje, fotografie, zbrane, nábojnice a odpovedal na vyčerpávajúce otázky od detí, ktorých bolo neúrekom. Deti boli z tejto návštevy veľmi nadšené.

          • Noc výskumníkov 2023 🔍

          • Dňa 29.9. 2023 sa deviataci a ôsmaci zúčastnili exkurzie "Noc výskumníkov". Žiaci sa zúčastnili prednášky s názvom "Spracovanie obrazových dát pochádzajúcich z dát o vode pomocou umelej inteligencie". Žiaci navštívili veľa vedeckých stánkov zameraných na rôzne oblasti : medicína, elektrická energia, kvalita vody v mestách a dedinách, speleológia, umelá inteligencia, mikrobiológia a ďalšie veľmi zaujímavé témy.Počas prezentácii sa uskutočnila aj chemická show. Na podujatie zavítala počas našej prítomnosti Aj pani prezidentka Z. Čaputová. Na tomto podujatí bolo veľa vedcov, ktorí obohacujú Slovensko svojou vedeckou prácou, lebo hlavným poslaním SAV a jej organizácií je realizovať základný a aplikovaný výskum v širokom spektre technických, prírodných, humanitných a spoločenských vied.

          • Deviataci v parlamente 2023 🏛️

          • V pondelok 18. 9. 2023 sa žiaci 8. a 9. ročníkov zúčastnili exkurzie do NR SR. V sprievode pracovníčky NR SR mali možnosť nahliadnuť do priestorov, kde naši zákonodarcovia navrhujú a schvaľujú zákony. Prehliadku začali vo vestibule pri štátnych symboloch a buste J. M. Hurbana. Vďaka pútavému výkladu pani Kittlerovej mali žiaci možnosť obohatiť si svoje poznatky z oblasti politickej histórie Slovenska, pripomenuli si významné osobnosti našej histórie - Ľ. Štúra a M. R. Štefánika a získali tiež nové vedomosti o štruktúre, organizácii a práci zákonodarného zboru v minulosti i súčasnosti.

          • ŠKD a týždeň mobility 2023 🚃

          • Aj Školský klub detí sa zapojil do Európskeho týždňa mobility. Pani vychovávateľky si pre deti pripravili rôzne pohybové aktivity ako: Beh zdravia - deti si zabehali okolo školy, Hýbe sa celý školský klub - rozhýbali si telo pri detských pesničkách a Interaktívny chodník, kde sa deti vyšantili pri pohybových hrách.

          • Majstrovstvá školy v stolnom tenise 2023 🏓

          • Stáva sa už tradíciou na našej škole, že v rámci EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY organizujeme majstrovstvá školy v stolnom tenise. Tie tohtoročné prebiehali výberovými a kvalifikačnými zápasmi počas prestávok, ktoré určili šesticu chlapcov a dievčat, ktorí sa zúčastnili záverečného finále. To sa uskutočnilo vo štvrtok 21.9.2023 v priestoroch veľkej telocvične. Po bojoch v skupinách a následných semifinálových zápasoch sa rozhodlo o tom, kto bude bojovať o „medailové“ umiestnenia. V kategórii dievčat úlohu favoritky potvrdila Tamara Sládková a v kategórii chlapcov zvíťazil prekvapujúco, ale zaslúžene Lukáš Dvorský. Turnaj potvrdil, že v stolnom tenise budeme bojovať o popredné umiestnenia na školských majstrovstvách okresu družstiev v oboch kategóriách nielen v tomto roku, ale aj v budúcnosti.

            Konečné poradie:   

            Žiačky:

            1.T. Sládková 9.C ,    

            2. A. Čmiková 9.A

            3. V. Plakinger 6.B                                                                                        

            4. A. Sládková 6.C        

            5. K. Ozánová 9.A     

            6. K. Hmurčík- Solárová 6.C 

            Žiaci:

            1. L. Dvorský 5.C ,

            2. R. Vodička 9.A      

            3. L. Gondec 6.C                                                                                        

            4. S. Šeba 9.C                

            5. A. Kašpar 7.A        

            6. P. Buček 5.B

          • Športový deň v ŠKD 🏃

          • Školský klub usporiadal už hneď v prvé dni zábavné popoludnie plné hier, kde sa deti hrali a šantili pri športovo - zábavných hrách.

          • Čistíme školský dvor 🚮

          • ,,Ak sa chceme hrať, môžeme si spolu aj upratať !" 

            Tento slogan sa niesol v ŠKD. Deti spolu s pani vychovávateľkami čistili školský dvor od vecí, ktoré tam nepatria.

          • Prvý deň v škole školský rok 2023/2024 🏫

          • Do nového školského roka sme vykročili veselo a svižne - so spevom, tancom, riekankami. Náš deviatak Lukáš z pozície veľkého školáka privítal na školskom dvore prváčikov, pre ktorých si pripravili starší spolužiaci krátky hudobný program. Malým žiačikom a ich rodičom sa prihovorila aj pani riaditeľka a než nedočkaví drobci išli prvýkrát vyskúšať školské lavice, uviazali ich zástupcovia tradičný symbol prvákov - novú stuhu na obrej ceruzke. Farebnosť stúh je zároveň symbolom pestrosti vzdelávacích a záujmových možností našej školy, ktorá do nového roka vstupuje s ďalšími plánmi a víziami obohatiť vyučovací proces o atraktívne a prínosné aktivity. Všetkým žiakom želáme šťastné vykročenie do nového školského roka, pedagogickým i nepedagogickým pracovníkov veľa energie, nápadov a výborných výsledkov práce a rodičom veľa trpezlivosti, ústretovosti a najmä radosti z úspechov svojich ratolestí.

          • Rozlúčka so školským rokom 2022/2023 🏫

          • Školským dvorom znie “Aj tak sme stále frajeri” lúčiacich sa deviatakov. Poďakovanie, kytička a slza v oku.Niečo končí a niečo iné začína.

             

            Krásne leto prajeme všetkým žiakom, pedagógom a zamestnancom školy!

            Dovidenia 4. septembra.

             

          • Ocenenie žiakov základných škôl 🏆

          • 28. júna  boli ocenení najlepší absolventi skalických základných a stredných škôl, medzi nimi aj naši deviataci: Nela Šebestová, Eliáš Barcal a Adam Mošať.

            Spolu s triednymi učiteľkami a riaditeľkou školy boli prijatí na mestskom úrade a slávnostne zapísaní do knihy mesta.

            Gratulujeme a želáme veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

          • 1.ročník Športovej olympiády žiakov 1.st. 👟

          • Dňa 27.6. sa uskutočnil 1. ročník Športovej olympiády žiakov 1. stupňa. Súťažili medzi sebou žiaci 1.-2. a 3.-4. ročníka v rôznych športových disciplínach. Žiaci si skvele zašportovali, naučili sa byť fair play a za výborné výkony boli odmenení diplomami a vecnými cenami. Ďakujeme športovcom za skvelé výkony, povzbudzujúcim za motiváciu a pani učiteľke Duffkovej za organizáciu tejto vydarenej akcie.

          • Školský výlet 4.A a 4.B triedy 🏰 🐎

          • V júni mali študenti 4.A a 4.B triedy jedinečnú príležitosť vyraziť na školský výlet, ktorý im mal priniesť nové skúsenosti a dobrodružstvá. Ich prvou zastávkou bola nádherná historická pamiatka - hrad Beckov. Už len cesta autobusom bola plná vzrušenia a očakávania. Všetci boli nadšení, že môžu preskúmať tento majestátny hrad. Po prehliadke mali možnosť voľne si prezrieť okolie a objavovať každý kút hradu.

            Ich ďalší cieľ bol kontaktná farma v Lubine. Po odchode z hradu sa presunuli ich autobusom do malého vidieckeho prostredia. Boli nadšení, keď si mohli vypočuť príbehy o živote na farme a vzdelávať sa o rôznych zvieratách, ktoré tam žijú. Okrem toho sa ich mohli dotýkať a krmiť priamo v ich výbehu. 

          • DOD v Štátnom archíve pobočka Skalica 2023 🗄️

          • Triedy 5.C a 8.A sa zúčastnili dňa otvorených dverí v Štátnom archíve pobočka Skalica. Niektorí z nich boli na tomto poschodí v budove bývalého františkánskeho kláštora prvýkrát. Veľmi príjemné pani archivárky im ukázali priestory archívu, výstavu vinohradníckeho spolku, žiaci si vyskúšali písať brkom, skladali a pečatili listy, lúštili tajničku a tvorili si erby. Zistili, že v archíve “nie je až taká nuda”

          • Matematický klokan 2023 🦘

          • Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli. Ani žiaci našej školy neboli výnimkami a do 25. ročníka sa 67 žiakov druhých, tretích a štvrtých tried pustilo naozaj odvážne. Deviati z nich sa stali úspešnými riešiteľami a to konkrétne: Matulová Martina, Vojtková Alexandara z 2.A, Hladký Krištof z 2.C, Hladíková Alexandra, Hladká Michaela z 3.B, Barcalová Dominika, Jozef Lovecký zo 4.A, Janečková Tamara a Michal Roman zo 4.B triedy.

             

            Všetci žiaci obdržali na pamiatku pekné diplomy a aj vecné ceny. Najúspešnejším riešiteľom sa stal Michal Roman, ktorý obsadil 1.miesto.

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a tešíme sa na budúci ročník.

          • Naši žiaci v Prahe 2023 🚍

          • Pražský hrad, Katedrála sv. Víta, Zlatá ulička, Karlov most, Staromestské námestie, Pražský orloj, Múzeum voskových figurín, Prašná brána, Václavské námestie aj obchodný dom Palladium - to všetko sa dá stihnúť za jeden deň so žiakmi na výlete.

          • 4. ROČNÍK „SKALICKÁ POVIEDKA“ 📚

          • Malí a mladí literáti okresu Skalica sa 6. júna 2023 opäť stretli v ZŠ, Strážnická 1 v Skalici na vyhodnotení už 4. ročníka úspešnej literárnej súťaže „Skalické poviedka“. Do súťaže svoje práce poslalo 26 žiakov. Je vidieť, že žiaci majú chuť a odhodlanie pretvoriť svoje myšlienky do písomnej podoby a vytvoriť malé dielka s hlbokými myšlienkami a dôležitým posolstvom.

            Naša milá porota v zložení Marta Hlušíková a Štefan Nižňanský nemali ani tentokrát ľahkú úlohu, aby vybrali najlepších z najlepších. Zaujali a oslovili ich príbehy napísané jednoducho a úprimne, ako aj individuálny spôsob vyjadrenia myšlienok a názorov. Potešilo i to, s akou vážnosťou sa postavy v príbehoch zamýšľajú nad dôležitými otázkami, ako sú napríklad láska, priateľstvo, úcta k starším, porozumenie v rodine i mimo nej.

            I. kategória

            1. miesto

            Natália Púdelková - ZŠ, Vajanského 2, Skalica

            II. kategória

            1. miesto

            Aneta Petríková - ZŠ, Bernolákova 5, Holíč

            Viera Levočová - Súkromná základná škola, Gorkého 4, Skalica

            2. miesto

            Ján Tlach - ZŠ, Strážnická 1, Skalica

            Jakub Helt - ZŠ, Bernolákova 5, Holíč

            3. miesto

            Viktória Marčišovská - ZŠ, Brodské

            Tamara Sládková - ZŠ, Strážnická 1, Skalica

            CENA poroty

            Leo Čulen - ZŠ, Brodské

            Linda Štrosová - ZŠ, Bernolákova 5, Holíč

            Veľké ďakujem patrí aj vydavateľstvu Perfekt, ktoré je hlavným garantom a sponzorom cien pre autorov. Slávnostný akt vyhodnotenia milým kultúrnym programom obohatili žiaci školy Sofia Studeničová, Eliška Gajdúšková, Ema Holienčinová a Sebastián Rotaru, za čo im tiež patrí veľké poďakovanie. Malým a mladým literátom srdečne blahoželáme a už teraz sa tešíme v roku 2024 na 5. ročník tejto úspešnej súťaže. Blahoželáme aj pani učiteľkám, pánom učiteľom, ktoré žiakov viedli a správne motivovali.

    • Kontakty

      • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
      • +421 346644358
      • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje