• Majstrovstvá okresu v stolnom tenise 🏓

          • V piatok 15.12.2023 sa v telocvični našej školy uskutočnili majstrovstvá okresu v stolnom tenise družstiev. Naše omladené družstvo žiakov v prvom zápase jednoznačne porazilo družstvo Súkromnej ZŠ, potom tesne prehralo so ZŠ Mallého a v poslednom zápase prehralo aj s chlapcami zo ZŠ Vajanského. Chlapci vybojovali tretie miesto, ale ich herný prejav a skutočnosť, že ešte ďalšie tri roky sa môžu zúčastňovať týchto majstrovstiev , sú prísľubom do budúcnosti. Naše žiačky tesne prehrali s dievčatami so Súkromnej ZŠ a v ďalšom zápase aj so ZŠ Vajanského. V poslednom zápase dievčatá porazili ZŠ Mallého a tiež získali tretie miesto. V družstve dievčat je tiež pár perspektívnych hráčok, ktoré by o pár rokov mohli tiež bojovať o popredné umiestnenia.

            Za dlhoročnú reprezentáciu školy patrí poďakovanie Tamare Sládkovej, Alici Čmikovej a Richardovi Vodičkovi . Ďakujeme !

          • Geografická exkurzia 🚀

          • 20.12. sa žiaci 5.ročníka zúčastnili geografickej exkurzie v Brne. Najprv navštívili hvezdáreň, kde si pozreli výstavu Ríša mlhovín a potom v digitáriu absolvovali 3D program Príbeh nekonečných pútnikov Voyager. Žiaci si pozreli nočnú oblohu s hviezdami, súhvezdiami a cez vzdelávací program sa oboznámili aj s planétami a vzdialenejšími oblasťami vesmíru. Exkurzia ďalej pokračovala vo vedecko-zábavnom VIDA centre, kde sa nachádza vyše 180 interaktívnych exponátov, vďaka ktorým žiaci mohli objavovať, ako funguje svet okolo nás. Všetky exponáty si mohli žiaci osobne aj vyskúšať a načerpať tak nielen veľa nových vedomostí a zručností, ale aj užiť si veľa zábavy!

          • Vianočná výzdoba tried 2023 🎄

          • 22.12. sme s radosťou vyhodnotili najkrajšie vianočne vyzdobené triedy. Nebolo to ľahké rozhodovanie, ale školský parlament v spolupráci s vedením školy určili víťazov

            1. miesto 6.C

            2. miesto 7.A

            3. miesto 7.B

            Špeciálnu a osobitnú cenu získali aj žiaci 3.A triedy.

            Všetkým ďakujeme za snahu vytvoriť čarovnú vianočnú atmosféru vo svojich triedach.

          • Rysavá jalovica 🎭

          • Návšteva divadelného predstavenia Rysavá jalovica

            Predvianočný čas si žiaci 2. stupňa spríjemnili návštevou divadelného predstavenia Rysavá jalovica na motívy rovnomennej poviedky Martina Kukučína. Humorne ladený príbeh pranieroval alkoholizmus láskavým spôsobom. Príjemným oživením pôvodného príbehu boli nové postavy, ktoré si okamžite získali sympatie publika. Herecké výkony odmenili žiaci zaslúženým potleskom.

          • Futbalový turnaj v Holíči ⚽

          • Dňa 20.12. sa naši žiaci zúčastnili futbalového turnaja v Holíči. Zostava v zložení Lukáš Karas, Tomáš Gregor, Samuel Šeba, Matyáš Hanzalík, Matej Holub, Tomáš Mošať, Richard Tyrschel, Tomáš Kuchárek a Tomáš Tokoš bojovala v zápasoch zo všetkých síl. Na svoje konto sa im podarilo získať 1x víťazstvo, 1x remízu a 2x prehru. Za zmienku stojí prehra 1:0 so športovou školou Mallého 2 v Skalici. Na turnaji obsadili chalani skvelé tretie miesto z piatich zúčastnených škôl. Všetkým chlapcom patrí vďaka za predvedené výkony.

          • Šaliansky Maťko - školské kolo 🧍

          • V predvianočnom času, ku ktorému patrí aj jemné stíšenie s vnímaním čara rozprávok a povestí, sme sa v utorok 19. 12. započúvali do pekných prednesov našich recitátorov. K súťaži však patrí aj hodnotenie najlepších, takže porota po neľahkom rozhodovaní určila takéto poradie:

            1. kategória (2. – 3. roč.):

            1. miesto Tereza Šantavá, III. C

            2. miesto Ivana Ivánková, III. C

            3. miesto Diana Javornická, III. C a Lukáš Válek, III. B

            2. kategória (4. – 5. roč.):

            1.​miesto Stella Šrámková, IV. D

            2.​miesto Nina Juríčková, IV. D

            3.​miesto Nela Pekarová, V. B

            3. kategória (6. – 7. roč.):

            1.​miesto Judith Poláková, VI. C

            2.​miesto Jakub Osvald, VII. A

            3.​miesto Pavol Miša, VII. C

            Blahoželáme oceneným a ďakujeme za úsilie všetkým zúčastneným recitátorom i pani učiteľkám, ktoré ich pripravovali. Víťazom jednotlivých kategórií budeme držať palce v okresnom kole.

      • Kontakty

        • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
        • +421 346644358
        • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje