• Ocenenia v súťaži Dobšinského rozprávka 2024 📜

          • Dňa 17. apríla sme sa zúčastnili na slávnostnom vyhodnotení 2. ročníka literárnej súťaže Dobšinského rozprávka. Súťaž vyhlásila a organizovala Základná škola, Bernolákova 5, Holíč, v ktorej pôsobí pani spisovateľka a zároveň naša bývalá pani zástupkyňa Renáta Matúšková. Na vyhodnotení sa okrem nej, vedenia hostiteľskej školy a zástupcu mesta Holíč, zúčastnil za odbornú porotu spisovateľ, novinár a bývalý riaditeľ STV Štefan Nižňanský. Veľmi sa tešíme, že k oceneným patrili aj naše dve žiačky: Karin Krutá z 8. B – 1. miesto v 2. kategórii a Silvia Slatinská z 5. B, ktorá získala cenu poroty. Obe mladučké nádejné spisovateľky si okrem krásneho dojmu z pekného podujatia odniesli diplom a knižnú odmenu.

            Blahoželáme!

          • Okres v basketbale dievčat 🏀

          • 9. 4. 2024 sa v našej škole uskutočnil turnaj okresu v basketbale dievčat, kde našimi protihráčkami boli dievčatá zo Základnej školy Vajanského, Skalica. Súperky suverénne zvíťazili, čo nás určite bude motivovať k tvrdšiemu tréningu, aby sme sa o rok mohli zúčastniť turnaja v plnej sile a samozrejme vyhrali.

          • Svetový deň zdravia 🩺

          • Svetový deň zdravia je príležitosťou pripomenúť si, že zdravie je tou najcennejšou hodnotou a vôbec nie je samozrejmosťou. Pri tejto príležitosti sme s našimi tretiakmi zavítali do skalickej nemocnice, kde si pre nás pripravili rôzne stanovištia. Mali sme príležitosť vyskúšať si na figuríne poskytnutie prvej pomoci a stabilizovanú polohu. Naučili sme sa zmerať si tlak a obviazať ranu, ako aj postup, ako si správne dezinfikovať ruky. Najväčším zážitkom však pre deti bola možnosť nahliadnuť do sanitky a oboznámiť sa s jej vybavením. S nadšením prejavovali záujem pri získavaní nových informácií, aktívne sa zapájali, a preto si právom zaslúžili odmenu v podobe fľaše, diplomu a nálepiek. Veľké ďakujeme patrí všetkým záchranárom, ktorí nám venovali svoj čas, poskytli nám mnoho dôležitých informácií a názorných ukážok potrebných pri záchrane ľudského života.

          • Okresné kolo Pytagoriády 🧮

          • Dňa 9. apríla si žiaci 3.,4. a 5. ročníkov zmerali svoje zručnosti v riešení matematických úloh na okresnom kole Pytagoriády. Celkovo sa z našej školy prebojovalo do okresného kola 18 detí. Dúfame, že budeme mať úspešných riešiteľov aj v tomto kole.

          • Krajské kolo odznak všestranosti ✔️

          • 26.3.2024 sme s našimi žiakmi vycestovali na krajské kolo v Olympijskom odznaku všestrannosti do Trnavy. Preverili ich disciplíny ako skoky na švihadle, skok do diaľky z miesta, sed-ľah za 30 sekúnd, člnkový beh na 10x5m a prekážková dráha. Bohužiaľ, pri prvej disciplíne prišlo ku zraneniu našej žiačky a v rámci súťaže, kedy sa spočítavali výkony všetkých súťažiacich jedného tímu sme nemohli pomýšľať na vysoké umiestnenia. Avšak nikto z našich sa nevzdal a aj pri strate jedného člena bojovali svojimi výkonmi o čo najlepšie umiestnenie. Nakoniec to bolo 14. miesto zo 16 zúčastnených škôl.

          • Turnaj vo volejbale 🏐

          • 27.3.2024 sa naši žiaci predstavili na oblastnom turnaji vo volejbale, ktorý sa uskutočnil v telocvični ZŠ Mallého v Skalici. V konkurencii troch tímov zo športovej základnej školy v Skalici sme si žiaľ neodviezli ani jedno víťazstvo. Chalani predviedli oproti minulému turnaju zlepšenie, keď získali viac bodov v každom jednom zápase. Ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že budú pokračovať v napredovaní a získavaní skúseností zo športových akcií

          • Svetový deň zdravia 2024 🧑‍⚕️

          • 7. apríla 1948 vznikla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO – World Health Organisation).

            Tento deň má od roku 1950 prívlastok ako Svetový deň zdravia.

             

            V tomto duchu sa niesol aj celý školský týždeň. Najprv to boli hry a aktivity o zdraví, ktoré previedli triedni učitelia so žiakmi na hodinách. Pri tejto príležitosti sme si z rohlasu vypočuli zaujimavosti o tomto dni. Zacvičili sme si na akejkoľvek hodine aj v rámci častých prechádzok. Dôležité je uvedomiť si, že cesta k zdraviu je len jedna – starať sa

            o svoje zdravie a chrániť si ho, pretože zdravie máme len jedno.

          • Volejbalový turnaj "COMENIUS" 🏐

          • Stalo sa už tradíciou, že skalickí zamestnanci školstva sa koncom marca stretnú a zmerajú si sily

            Volejbalový turnaj “COMENIUS” tento rok zorganizovalo Gymnázium Skalica.

            Zúčastnilo sa 6 družstiev:

            ZŠ Vajanského, Mallého, Strážnická, Gymnázium, MŠ Skalica a bývalí učitelia

            Výsledky:

            1. miesto: ZŠ Vajanského

            2. miesto: ZŠ Strážnická

            3. miesto: Gymnázium

            Gratulujeme!!!

          • Deň učiteľov 2024 👩‍🏫

          • Deň učiteľov oslavujeme 28. marca. Práve pri tejto príležitosti si naši žiaci pripravili pre učiteľov prakvapenie v podobe kávového stánku s pestrou ponukou nápojov. Celý deň sa niesol v duchu RETRO ŠTÝLU a naši učitelia a žiaci sa predviedli v skvelých outfitoch. Keďže sa móda vracia, veľa módnych kúskov z našich šatníkov je použiteľných aj teraz, no niektoré vyvolali pekné spomienky z mladosti našich pedagógov a vyčarili tak úsmev na tvári nejednému z nás. Prestávky sprevádzala tematická hudba, smiech a dobrá nálada.

            Všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa zapojili do prípravy dnešného dňa zo ĎAKUJEME!

          • Okresné kolo Hurbanovho pamätníka - 26. 3. 2024 🔊

          • Vystihnúť a zdieľať krásu či silu slova, preniesť emócie na publikum – to sú ciele umeleckého prednesu. Na recitačnej súťaži Hurbanov pamätník sa o to pokúsili zanietení recitátori z celého okresu. Našu školu reprezentovali dve nadané recitátorky a obe získali krásne 2. miesto a postup do krajského kola. Ema Holienčiová, 8. B v 3. kategórii - poézia a Renáta Kutalová, 9. C v 3. kategórii – próza potvrdili svoj talent, no ich úspech je z veľkej miery odrazom náročnej prípravy a nasadenia.

            Z ich úspechu sa veľmi tešíme, držíme palce v ďalšom kole a dievčatám srdečne blahoželáme.

          • ČÍTAJME SI... 📖

          • V týždni od 18. do 22. marca sa v rámci projektu

            "ČÍTAJME SI..." 2024 čítalo aj v našej škole. Úlohou tohto projektu bolo pritiahnuť čo najväčší počet detí ku knihe a zároveň informovať o dostupnosti Linky pomoci pre deti a mládež. Tento rok sa u nás do čítania zapojilo takmer 200 detí z 1. stupňa. Deti mali pripravených množstvo pútavých kníh, z ktorých si spoločne z jednej všetci prečítali a veľakrát sa aj poriadne zasmiali.

          • Do you speak English ? 💂

          • Dňa 25. marca si boli naše deti z 1. stupňa prvýkrát zmerať svoje sily vo vedomostiach z anglického jazyka na regionálnej súťaži "Do you speak English?" v obci Šaštín-Stráže. Súťaže sa zúčastnili štvrtáci: Michaela Hladká, Hana Opatovská a Šimon Valenta. Vo veľkej konkurencii šikovných detí získala naša žiačka Hana Opatovská krásne 1. miesto. Úprimne sa tešíme z jej úspechu a blahoželáme.

          • Európsky kvíz o peniazoch 💶

          • Dňa 21.3. 2024 sa vybraní žiaci z 8.B, 8.C, 9.A a 9.C zúčastnili Európskeho kvízu o peniazoch. Táto aktivita bola zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti žiakov. Slovenské národné kolo organizovala Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska. Žiaci si zasúťažili hravou a zábavnou formou cez platformu KAHOOT.

            Kvíz bol súčasťou Európskeho týždňa financií.

          • Okresné kolo Geografickej Olympia 🌍

          • Dňa 12.3. 2024 sa na našej škole konalo okresné kolo Geografickej olympiády. Obľúbenej súťaže sa zúčastnilo 70 žiakov z 9 škôl okresu Skalica. Z našej školy do okresného kola postúpilo 9 žiakov a všetci boli úspešní riešitelia.

            Najlepšie sa umiestnili: v kategórii:

            E- Alena Hodáňová 3. miesto, v kategórii

            F - Matej Kuba 2. miesto, v kategórii

            G - Michal Roman 1. miesto, Filip Vojtašovič 2. miesto, Oliver Vyskoč 3. miesto.

            Žiaci z kategórie E a F postupujú do krajského kola. Všetkým srdečne gratulujeme a prajeme ešte veľa úspechov.

          • Naše florbalistky postúpili na krajské finále 🏑

          • V piatok 15. marca sa v telocvični našej školy uskutočnili MO vo florbale žiačok. Okrem domácich hráčok sa turnaja zúčastnili aj florbalistky ZŠ Mallého Skalica, ZŠ Školská Holíč a ZŠ Radošovce. Naše dievčatá v prvých dvoch zápasoch jednoznačne zvíťazili a v poslednom zápase nastúpili proti Holíču, ktorý tiež svoje zápasy s prehľadom vyhral. Po výbornom začiatku, kedy sme sa dostali do dvojgólového vedenia, sme vlastnými chybami umožnili súperkám vyrovnať. V posledných minútach nás výrazne podržala naša brankárka a konečná remíza 2:2 nám zabezpečila pri lepšom celkovom skóre víťazstvo v turnaji a tým aj postup na aprílové krajské finále, ktoré bude v Dunajskej Strede. Dievčatám ďakujeme za bojovný výkon a úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Šaliansky Maťko - krajské kolo 🔊

          • V utorok 12. 3. sa v Trnave konalo krajské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského, na ktorom našu školu reprezentovala talentovaná žiačka 3. C Tereza Šantavá. Vzhľadom na veľkú konkurenciu sa jej síce nepodarilo umiestniť na medailovej pozícii, no na súťaži s vysokou úrovňou recitácií mala príležitosť získať cenné skúsenosti.

            Ďakujeme za reprezentáciu a budeme držať palce znova o rok!

          • Hurbanov pamätník - obvodné kolo 🎤

          • V utorok 12. 3. sa v priestoroch ZUŠ Skalica uskutočilo obvodné kolo recitačnej súťaže Hurbanov pamätník. Našim žiakom sa podarilo presvedčiť odbornú porotu o ich recitačnom talente a vo veľkej konkurencii vybojovali pódiové umiestnenia v recitácii poézie aj prózy.

            V prvej kategórii v prednese poézie získala 2. miesto Ivana Ivánková (3.C) a v prednese prózy sa na 3. mieste umiestnil Matúš Jurčík (4.B.)

            Zahanbiť sa nenechali ani naše staršie žiačky. V druhej kategórii v prednese poézie získala 2. miesto Judith Poláková (6.C). V tretej, konkurenciou najviac nabitej kategórii, sa v prednese poézie na 2. mieste umiestnila Alexandra Juráčková (9.C) a v prednese prózy Renáta Kutalová (9.C) na 2. a zároveň postupovom mieste.

            Všetkým našim recitárom srdečne gratulujem a želáme im ďalšie úspechy. Ďakujeme aj pani učiteľkám, ktoré ich pripravovali, a Renátke prajeme veľa šťastia na okresnom kole!

          • Farby jesene 2024 🎨

          • Dňa 22.2.2024 sa konalo v Mestskej knižnici v Skalici vyhodnotenie výtvarno-literárno-fotografickej súťaže ,,Farby jesene". Odovzdávanie cien bolo spojené s vernisážou ocenených prác. Žiaci boli odmenení diplomom a milými darčekmi. Medzi ocenených žiakov patrili:

            1. ročník-Ester Bučková, Liliana Horváthová, Hana Drábková

            2. ročník-Lucia Ivanová

            3. ročník-Terézia Peričková

            6. ročník -Judith Poláková, Lukáš Hypl, Yevheniia Lenka

            7. ročník-Eliška Beneková

            Blahoželáme!

             

          • Oblastné kolo midi volejbalu 🏐

          • 28.2.2024 sa uskutočnilo oblastné kolo midi volejbalu, odkiaľ si naše dievčatá odnášajú prvé miesto!

            Gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšom postupovom kole!

    • Kontakty

      • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
      • +421 346644358
      • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje