• Prestup do piateho ročníka

          • Prestup dieťaťa do 5. ročníka

            ZŠ, Strážnická 1, Skalica

             

            Milí rodičia,

            pokiaľ máte záujem prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky do 5. ročníka našej postupujte nasledovne:

             

            • Do konca apríla pozorne vyplňte elektronickú prihlášku zverejnenú na https://3zsskalica.edupage.org/register/ . Nezabudnite uviesť aj emailové adresy a telefónne čísla rodičov, aby sme vás mohli kontaktovať.

             

            • Do elektronickej prihlášky nahrajte aj rodný list dieťaťa. Ak takúto možnosť nemáte, originál rodného listu alebo jeho kópiu treba priniesť do školy pri podpise prihlášky. 
            • Elektronickú prihlášku škola skontroluje a vytlačí. Podpísať ju prídu obidvaja zákonní zástupcovia. Termín podpisu si škola s vami dohodne telefonicky. K podpisu prihlášky si prineste so sebou občianske preukazy.
            • V prípade, že vám nie je známa adresa druhého zákonného zástupcu, vytlačte si a vyplňte aj čestné prehlásenie, ktoré škole doložíte k prihláške pri jej podpise

            Cestne_prehlasenie_zak.zastupcu_1.pdf
             

            • Ak sa jedná o prestup dieťaťa so špeciálno-výchovnými potrebami, k podpisu prihlášky treba priniesť aj závery diagnostických vyšetrení vykonaných zariadením výchovnej prevencie a poradenstva – psychológ, špeciálny pedagóg. V prípade zdravotne postihnutého dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí.

             V prípade, že nie je vo vašich technických možnostiach dieťa elektronicky prihlásiť, kontaktujte školu na telefónnom čísle 0908 110 103  v pracovné dni v čase od 8:00 do 15:00 hod.

             

                                                                                                     Ďakujeme za vašu dôveru a spoluprácu!

                                                                                                              Vedenie školy

          • KOMPARO 5

          • Naša škola to so vzdelávaním naozaj myslí vážne! Preto sa zapájame do cvičných, dobrovoľných testovaní KOMPARO. Po uskutočnení KOMPARA 8 a KOMPARA 9 sa teraz naši piataci 17.3. 2022 zapojili do KOMPARA 5. Žiaci riešili testy z matematiky, všeobecných študijných predpokladov, slovenského jazyka a literatúry. Zapojením sa do tohto testovania sú žiaci lepšie pripravení na zvládnutie povinného celoslovenského testovania T5, majú predstavu nielen o type otázok, ale aj ako vypĺňať odpoveďové hárky či zvládať časový stres. Testovanie T5 sa uskutoční 18.5. 2022.

          • Úspechy našich GEOGRAFOV!

          • Úspechy našich GEOGRAFOV!

            Dňa 17.2. 2022 sa konalo online okresné kolo GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY. Pre našu školu bolo mimoriadne úspešné, tak ako aj po iné roky.  Na súťaži sa zúčastnilo  9 našich žiakov z 5. až 9. ročníka a dosiahli  veľmi pekné výsledky. Máme 8 úspešných riešiteľov a najlepšie umiestnenie dosiahli:

             kategória E – 1. miesto Michal Androvič  8.C

             kategória F – 2. miesto Patrícia Žilavá 7.C

             kategória G – 1. miesto Jakub Osvald 5.A

                                      4. miesto Viliam Mikula 5.B

            K úspechom všetkým gratulujeme!

            Žiaci z kategórií E a F postupujú na krajské kolo, kde im tiež prajeme veľa šťastia !!!

            Žiakov na súťaž pripravovali Mgr. Mária Bobotová a Mgr. Jana Kováčová.

             

          • Vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Všetkovedko.


          •     Dňa  11.3.2022 sa uskutočnilo v jedálni našej školy vyhodnotenie celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko - ktorá je  určená pre žiakov druhých , tretích a štvrtých ročníkov. Celkovo sa do tejto populárnej súťaže zapojilo vyše 20- tisíc detí z celého Slovenska a z našej školy  si svoje sily zmeralo vo  veľkom súboji o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími  62 detí. Odpovedať museli na otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova a dopravná výchova. Hanbu si deti veru neurobili, o čom svedčí aj fakt,  že až desať z nich získalo prestížny titul „Všetkovedko“.

            Menovite to boli nasledovní žiaci:

            Matúš Jurčík,  David Gašpárek,  Soňa Decheťová, Michaela Hladká  (všetci z 2.B triedy ), Adéla Pechová (2.A),  Florian Holúbek (2.C), Filip Vojtašovič (3.C ), Michal Roman a Romana Mikulková (obaja z 3.B) a Timea Pagáčová (4.B trieda).

            Najúspešnejším riešiteľom sa stal Matúš Jurčík, ktorý obsadil celkovo 3.mesto vo svojej kategórii.

            Všetci súťažiaci boli okrem diplomov aj vecne odmenení. Tým, ktorým sa nepodarilo dosiahnuť na titul Všetkovedka nemuseli smútiť, lebo získali nielen cenné skúsenosti ale aj ocenenie „Všetkovedkov učeň“.
            Veríme, že aj na budúci rok budú deti minimálne také úspešné, ako tomu bolo v tomto súťažnom ročníku.

          • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka

          • Dňa 9. 3. 2022 sa uskutočnilo obvodné kolo recitačnej súťaže Hurbanov pamätník. Našu školu v tejto súťaži reprezentovali víťazi jednotlivých vekových a žánrových kategórií školského kola: Matúš Jurčík a Michal Roman (I. kategória), Ema Holienčinová a Aneta Balgová (II. kategória) a Lujza Lašáková a Eliška Gajdúšková (III. kategória).

            Výsledky: Matúš Jurčík - 2. miesto (I. kategória – poézia)

                              Michal Roman – 1. miesto (I. kategória – próza)

                              Ema Holienčinová - 1. miesto (II. kategória – poézia)

                             Aneta Balgová – 2. miesto (II. kategória – próza)

                             Eliška Gajdúšková – postupové 2. miesto (III. kategória – poézia)

                             Lujza Lašáková – 3. miesto (III. kategória – próza

             

            Recitátori, ktoré si svojím prednesom vybojovali prvé miesta postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční 5. apríla vo Františkánskom kláštore v Skalici. Gratulujeme a držíme im palce!

             

          • Testovanie žiakov 9. ročníka

          • ·  Informovanie rodičov a žiakov: Testovanie T9 – 2022

            • Dňa 6.4.2022 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníka T9-2022. Deviataci budú testovaní z učiva matematiky a slovenského jazyka a literatúry podľa platnej legislatívy pre 2.stupeň ZŠ ISCED2. Test z matematiky píšu 90 minút, test zo slovenského jazyka a literatúry 70 minút.
            • Žiaci so zdravotným znevýhodnením píšu test z matematiky 120 minút, následne test zo slovenského jazyka a literatúry 100 minút.
            • Povolené pomôcky: pero, ktoré píše namodro, rysovacie pomôcky, kalkulačka. Nepovolené pomôcky:  zošity, učebnice,  výpisky, študijné materiály, mobilné telefóny.
            • Žiaci musia byť v škole 15 minút pred začiatkom administrácie testovania – teda o 7.45 hod! 
            • Základné informácie k testovaniu a Špecifikácie testov T9-2022 sú zverejnené na webovom sídle www.nucem.sk v časti MERANIA/Testovanie 9.

             

          • Krajské kolo Technickej olympiády.

          • Ako býva zvykom, krajské kolá predmetových olympiád základných škôl otvára vždy technická. V tomto školskom roku sa do nej  po víťazstve v okresnom kole prebojovali Gabo Tomeček (9.A)Eliáš Barcal (8.A) Krajské kolo sa konalo opäť online formou a pozostávalo z 20 otázok, na ktoré mali súťažiaci 40 minút. Prvá časť otázok (10) bola zameraná na teoretický prehľad nielen z techniky ale aj zo sveta práce. Napríklad, aký doklad musí mať podnikateľ, aby mohol vykonávať príslušnú živnosť alebo čo sú komandisti. Druhá časť testu už bola zameraná na „praktickú činnosť“ v teoretickej podobe. Jednalo sa najmä o správne porozumenie technickej dokumentácie k danému výrobku (pokusné váhy). Jedna z otázok napríklad bola „Roztrieď nástroje a náradie na potrebné a nepotrebné, podľa toho či ich pri výrobe pokusných váh budeš potrebovať“ alebo „Vyber, ktoré pracovné postupy budeš musieť realizovať, aby si vyrobil POLOŽKU 1 – PODSTAVA“. O náročnosti testu svedčí aj fakt, že väčšina súťažiacich využila časovú dotáciu skoro až do poslednej minúty. Naši reprezentanti opäť  nesklamali a v konkurencii ďalších víťazov okresných kôl nášho kraja získali pekné druhé miesto!  Chlapcom gratulujeme a dodatočne ďakujeme Gabovi Tomečkovi za dlhoročnú a úspešnú reprezentáciu školy v technických súťažiach!

          • Staráme sa o vtáčiky v zime

          • Táto téma nás sprevádzala pri činnosti počas celého týždňa v ŠKD. V rámci celoklubových aktivít sme sa s deťmi v jednotlivých oddeleniach oboznamovali s vtáčikmi, ako sa o nich cez zimu staráme, vyrábali sme kŕmidlá z rôznych materiálov, strihali, lepili a pripravovali rôzne pochutiny pre vtáčiky. Nakoniec sme s deťmi jednotlivé kŕmidla a krmivo rozvešali po areáli našej školy.

    • Kontakty

      • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
      • +421 346644358
      • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje