• Ako sa správne rozhodnúť ✔️

          • Dňa 25.5. sa žiaci 8. ročníka zúčastnili prostredníctvom zoom online webinára Asociácie priemyselných zväzov a dopravy na tému: Ako sa správne rozhodnúť. Prezentácia bola zameraná hlavne na systém duálneho vzdelávania a správny výber strednej školy, aby si žiaci vedeli čo najlepšie vybrať pre nich vhodnú strednú školu, prípadne sa vedieť zorientovať pri výbere školy, na ktorej budú pokračovať.

          • UNICEF - MODRÝ GOMBÍK 2023 🔵

          • Milióny detí na svete vyrastajú v krajinách, ktoré pustošia vojny či prírodné katastrofy. Prichádzajú o svoje domovy, blízkych, nemôžu chodiť do školy a bezstarostne sa hrať so svojimi kamarátmi, nemajú prístup k čistej vode, výživnej strave či liekom. Detská duša je veľmi krehká a rany na nej sa často nezahoja celý život. Zbierka MODRÝ GOMBÍK 2023, ktorá sa uskutočnila aj na našej škole, je určená práve týmto deťom.

            Za Váš dobrý skutok veľmi pekne ďakujeme.

          • Medzinárodný deň mlieka – 16. 5. 2023 🥛

          • Vo štvrtok ráno čakalo deti na vrátnici príjemné prekvapenie – poháre naplnené zdravými mliečnymi nápojmi. Týmto symbolickým „prípitkom“ sme otvorili Deň mlieka či „Deň v bielom“. Jeho súčasťou boli diskusie, prezentácie a zábavné aktivity, ktorých cieľom bolo propagovať mlieko a mliečne výrobky ako zdroj cenných látok nevyhnutných pre zdravý vývin detí. Oblečenie sme zladili do bielej farby, aby sme toto podujatie podporili aj vizuálnym dojmom. Veríme, že dnešný deň inšpiruje žiakov k ochutnaniu i k vyššej obľube mliečnych výrobkov, a tak prispeje k ich zdravým výživovým návykom.

          • Naše mladšie žiačky vo futbale sú bronzové ! ⚽

          • Po minuloročnom druhom mieste v krajskom finále tejto súťaže, sa nám opäť podarilo vyhrať okresné kolo a zabojovať v Kopčanoch o niektoré z medailových umiestnení. V skupine sme porazili Cerovú 5:1 a v boji o prvé miesto prehrali tesne 3:4 s Hlohovcom gólom v poslednej minúte zápasu. V semifinále sme odohrali vyrovnaný zápas s neskorším víťazom z Rakovíc, s ktorým sme prehrali 2:3.

            V boji o tretie miesto sme presvedčivo porazili Sereď 6:1 a dievčatá sa zaslúžene tešili z pekného pohára a bronzových medailí !

            O tento úspech sa pričinili M.Danajková, N. Túblová, A. Sládková, N.Holičová, A.Jánošíková, B.Petranská a S. Sosnová.

            Ďakujeme !

          • Krajské finále McDonald’s Cupu 2023 ⚽

          • Opäť po roku sme sa prebojovali na krajské finále tejto prestížnej súťaže a opäť sme skončili na nepopulárnom štvrtom mieste. V minulom roku nás obral o postup do finále prehratý rozstrel zo značky pokutového kopu a v tomto roku sme v boji o tretie miesto stratili v posledných minútach „vyhratý“ zápas. I napriek tomu treba vyzdvihnúť bojovnosť všetkých našich hráčov a hráčok, ktorí na ihrisku odovzdali maximum a obetavosť rodičov( P.Fúseková, K.Ondruš, P.Seršeň ), ktorí sa postarali o bezpečnú dopravu detí na turnaj !

             

            Našim talentovaným futbalistom, ktorí už v budúcom roku nebudú súčasťou našej školy, prajeme veľa úspechov v ich novom pôsobisku a ďakujeme im za krátku, ale úspešnú reprezentáciu vo futbale!

          • Majstrovstvá okresu v atletike družstiev 2023 🏃‍♂️

          • Po dvojročnej prestávke sa opäť uskutočnili školské atletické súťaže. V športovom areály MFK Skalica bojovali atléti a atlétky o postup na krajské majstrovstvá do Trnavy. Naše šesťčlenné družstvá žiakov a žiačok bojovali o cenné body do celkového hodnotenia a v záverečnom súčte im to obom vynieslo pekné tretie miesto.

            Z individuálnych výkonov treba vyzdvihnúť Michala Štrosa, ktorý v skoku do výšky zvíťazil s výkonom 162 centimetrov.

            Poďakovanie patrí ale všetkým našim zúčastneným atlétom, ktorí si ho za svoju bojovnosť určite zaslúžia!

          • Krajské kolo Hollého pamätníka 📚

          • Úspešné ťaženie našich skvelých recitátoriek, víťaziek okresného kola Hurbanovho pamätníka, pokračovalo v týchto dňoch aj v Trnave.V Západoslovenskom múzeu sa v dňoch 3. - 4. mája uskutočnilo krajské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hollého pamätník. Našu školu reprezentovali žiačky Agáta Čmiková (II. kategória - poézia), Ema Holienčinová (III. kategória - poézia) a Eliška Gajdúšková (III. kategória - próza). Napriek plejáde výborných recitátorov sa dievčatá nedali zahanbiť a predviedli skvelé výkony.

            Odborná porota udelila Emke Holienčinovej 3. miesto a Eliške Gajdúškovej 2. miesto.

            Srdečne gratulujeme!

             

          • Víťazstvo na McDonald's Cupe 2023 🏆

          • Jednou z najmasovejších školských športových súťaži je futbalový turnaj McDonald's Cup pre zmiešané družstvo žiakov a žiačok prvého stupňa základných škôl. V tomto roku sa koná už 24. ročník tejto súťaže a okresné kolo prebiehalo začiatkom mája na multifunkčnom ihrisku ZŠ Vajanského. Zúčastnilo sa ho sedem družstiev, ktoré v dvoch skupinách bojovali o postup do semifinále. Naši žiaci v svojej skupine presvedčivo porazili Kopčany, Radošovce, ZŠ Gorkého Skalica a v semifinále i ZŠ Školská Holíč. Vo finále sa podobne, ako pred rokom stretli so ZŠ Vajanského a po dramatickom zápase plnom zvratom sa im opäť podarilo tesne zvíťaziť a postúpiť na krajské finále, ktoré bude v Trnave !

            Poďakovanie za tento mimoriadny úspech patrí Tamarke Janečkovej, Kristínke Antálkovej, Aďovi Konečnému, Rišovi Majzúnovi, Lucasovi Ondrušovi, Oliverovi Václavovi, Peťovi Seršenovi, Sebovi Tokošovi , Sofienovi Samborovi a najlepšiemu strelcovi turnaja – Lucasovi Hešterovi !

          • Ekotopfilm 2023 🎞️🌳

          • Dňa 04. 05. 2023 sa žiaci prvého stupňa a žiaci 6,7 a 8. ročníka zúčastnili v Cinemaxe na premietaní krátkych filmov s  environmentálnou tematikou v  rámci medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji - Ekotopfilm. Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvoriť priestor k otvorenej diskusii o otázkach trvalo udržateľného rozvoja. Žiaci vnímali festival veľmi pozitívne a  tešíme sa aj na ďaľšie ročníky Ekotopfilmu.

          • Chemická olympiáda 🧪

          • V školskom kole chemickej olympiády z dňa 9.2.2023 sa ukázalo, že Adam Mošať a Eliáš Barcal sú úpsešnými riešiteľmi v chémii. Adam si vybojoval prvé miesto, zatiaľ čo Eliáš skončil na druhom mieste. Obaja preukázali svoju schopnosť riešiť zložité úlohy a dokázali, že majú výnimočné chemické znalosti. Po úspešnom školskom kole prebiehalo okresné kolo dňa 30.3., kde sa opäť ukázalo, že chémia je Adamova silná stránka. Adam sa umiestnil na skvelom tretom mieste. 

            Gratulujeme Adamovi a Eliášovi k ich úspechom a držíme im palce v budúcich súťažiach chemickej olympiády. Veríme, že budú pokračovať v tomto úspešnom trende a že sa budú ďalej rozvíjať v oblasti chémie a vedeckého bádania.

          • Florbalisti a florbalistky sú bronzoví 🏑

          • Po úspechu našich mladších žiačok ( víťazstvo v okresnom i krajskom kole) a mladších žiakov( druhé miesto v okresnom kole) zasiahli do bojov i starší žiaci a žiačky. Viacej sme čakali odnašich dievčat, ktorým druhé miesto uniklo v poslednom zápase s Kopčanmi, keď sme neudržalinaše jednogólové vedenie a remíza nás odsunula “až „na konečné tretie miesto. Milo prekvapilinaši starší žiaci, ktorí v silnej konkurencii získali pekné tretie miesto.

            Poďakovanie patrí všetkým našim reprezentantom, ale najmä Lukášovi Kolínkovi, Alexandrovi Koštialovi aAnne Márii Polákovej za dlhoročnú reprezentáciu našej školy vo florbale !

          • Úspechy našich futbalistiek ! ⚽

          • S príchodom slnečných dní sa začínajú športove aktivity presúvať z telocviční do vonkajších areálov. Prvé do bojov zasiahli naše staršie a mladšie futbalistky, ktoré odohrali okresné finále na multifunkčnom ihrisku ZŠ Mallého. Viacej sa darilo naším mladším dievčatám, ktoré potvrdili úlohu favoritov a v zápasoch zo ZŠ Vajanského Skalica, Kopčanmi i Radošovcami zvíťazili a vybojovali si postup na krajské finále, ktoré bude ako v minulom roku opäť v Kopčanoch. Staršie dievčatá po výhre nad ZŠ Vajanského, prehrali so ZŠ Mallého a obsadili pekné druhé miesto.

            Našim dievčatám gratulujeme a mladším žiačkam budeme držať palce, aby v krajskom finále opäť zabojovali o medailové umiestnenia !

             

          • Deň Zeme 🌎

          • Dňa 21. 04. 2023 sme na našej škole oslávili „Svetový deň Zeme“. Žiaci sa najprv prostredníctvom rozhlasovej relácie dozvedeli o vzniku a histórii „Dňa Zeme“. Neskôr piataci, šiestaci a siedmaci mali možnosť byť súčasťou projektového vyučovania prostredníctvom ktorého mali pripravených 9 stanovíšť s tromi aktivitami (úlohami). Nechýbali ani chemické a fyzikálne pokusy. Žiaci sa na jednotlivých stanovištiach zabavili a hlavne veľa naučili o prírode a dôležitosti ochrany životného prostredia.

          • IQ olympiáda 2023 🧠

          • Dňa 18. apríla sa naši žiaci 5. až 9. ročníka zapojili do 12. ročníka celoslovenskej súťaže IQ olympiáda. Do súťaže sa mohol zapojiť každý žiak 5.-9. ročníka ZŠ alebo prímy až kvarty osemročných gymnázií, každý kto má chuť súťažiť a vyskúšať si v čase 30 minút vypracovať 25 úloh, v ktorých musí využiť najmä svoju schopnosť logicky uvažovať. Tento 12. ročník IQ olympiády prebiehal pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja.

            Do súťaže sa zapojilo 12 622 žiakov z celého Slovenska.

            Z našej školy sme mali 31 riešiteľov a najlepšími riešiteľmi boli: Adam Mošať 9.C, Lukáš Výleta 8.C a Patrícia Tomíková 9.A.

             

            Gratulujeme!

      • Kontakty

        • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
        • +421 346644358
        • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje