• Jesenné testovanie čitateľskej gramotnosti a ANJ 2022

          • Dňa 7.11 a 14.11 sa na našej škole uskutočnilo online testovanie žiakov 6. a 9 ročníka. Šiestaci si otestovali čitateľskú gramotnsoť a prácu s textom. Deviataci zasa znalosť anglického jazyka na úrovni A2. Tieto online testy prebiehali v učebniach informatiky. Okrem iného si žiaci si vyskúšali pri teste aj svoje digitálne zručnosti s počítačom. Online jesenné externé testovanie poskytol NIVAM (Národný inštitút vzdelávania a mládeže). 

          • Zber papiera - výsledky 2022 📄

          • Dňa 25. 10. 2022 sa na našej škole uskutočnil jesenný zber papiera. Žiaci 1. a 2. stupňa priniesli celkovo 3335,4 kg papiera, čím sme zachránili približne 57 stromov.

            Najviac papiera v rámci tried nazbierali z prvého stupňa žiaci 4. B triedy, druhé miesto patrí 4. C a tretie miesto obsadili žiaci 3. B triedy. Na druhom stupni sa na prvom mieste umiestnila 5. D trieda, druhé miesto 5. C a tretie miesto obsadila 8. C trieda.

            V rámci jednotlivcov najviac papiera priniesla Aneta Sládková z 5. D triedy, druhými najlepšími zberačkami boli Nikol a Kristína Meredeové z 1. A triedy a tretímnajlepším zberačom bol Dan Mikuš z 5. C triedy.

            100 a  viac kg papiera sa podarilo vyzbierať týmto žiakom: Aleš Masaryk 9. C,
             Ema Holienčinová 7. B, Filip Vojtašovič 4. C, Peter Vaculka 8. C, Samuel Vinkler 3. B, Matúš Kucharič 4. A, Alžbeta Špačková 5. C, Magdaléna Ivičičová 6. A,Leonard Hübner 6. C, David Kucharič 8. A a Viktória Vojtašovičová 2. A.

            Najlepší jednotlivci a triedy boli odmenení cenami, ktoré im odovzdala pani riaditeľka školy Ing. Eva Hanzalíková. Za účasť v zbere papiera všetkým veľmi pekne ďakujeme.

          • Olympiády v anglickom jazyku - školské kolo

          • Olympiády v anglickom jazyku - školské kolo 

             

            18.11. sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 47 žiakov.

            Výsledky sú nasledovné:

            Kategória 1A (4. - 7.ročník)

            1.miesto Filip Semanský
            2. miesto Mattia Borsetta
            3.miesto Karolína Danielová, Damián Kvaltín

            Kategória 1B ( 8. a 9. ročník)

            1.miesto Kornélia Šebestová
            2.miesto Terézia Romanová
            3.miesto Adam Mošať, Eliška Gajdúšková

            Diplom za výborné umiestnenie získal Miško Roman, ktorý sa ako štvrták umiestnil v kategórii 1A na 4.mieste.

            Vítazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

             

          • KOMPARO 8-9 2022

          • KOMPARO 8,9  

            Vo štvrtok 10.11. 2022 sa 71 našich žiakov z ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnilo externého testovania KOMPARO. Organizátorom tohto testovania je spoločnosť EXAM testing. Testy pre ôsmakov boli zamerané na matematiku, slovenský jazyk a literatúru, dejepis, fyziku a všeobecné študijné predpoklady. Deviataci boli testovaní z matematiky, slovenského jazyka a literatúry. Zapojenie žiakov do testovania slúži ako ďalšia forma ich prípravy na celoslovenské testovanie T9.

          • Deň v maskách 2022 🎃

          • 26. októbra žiacky parlament našej školy pripravil Deň v maskách. Deti si celý deň spríjemnili nosením krásnych strašidelných kostýmov. Po obede si pozreli film a naši šikovní ôsmaci a deviataci spojili svoje sily a pripravili dokonalú strašidelnú cestu, ktorú si ich mladší spolužiaci veľmi užili. Všetkým zapojeným pedagógom ďakujeme a zároveň by sme chceli veľmi pochváliť ôsmakov a deviatakov za odvedenú prácu. Náš ,,strašidelný'' deň si môžete pozrieť na fotografiách.

          • Kam na strednú v Trnavskej župe 2022 👨‍🎓

          • stredu 19. októbra sa naši deviataci zúčastnili v Senici podujatia organizovaného Trnavským samosprávnym krajom: Kam na strednú v Trnavskej župe 2022, kde sa žiakom predstavilo so širokou ponukou vyše dvadsať stredných škôl a ich odborov, ktoré ponúkajú kvalitné vzdelávanie v Trnavskom kraji. Prezentovali sa gymnáziá, SOŠ, SPŠ, SZŠ, OA. Žiaci si pozreli napríklad ukážky práce a výrobkov žiakov z odboru ako kozmetik, kaderník, cukrár alebo kuchár. Konkrétne išlo o prezentáciu jednoduchých výrobkov studenej kuchyne, miešaných nápojov, denného líčenia, kaderníckych služieb alebo masáží šije a rúk. Pripravené boli aj praktické ukážky, tzv. workshopová zóna s nácvikom prvej pomoci alebo tréning poslušnosti so psami. Žiaci sa na podujatí oboznámili aj s atraktívnym systémom duálneho vzdelávania, balíkom výhod, ktorý pozostáva napríklad zo štipendia, bezplatného cestovania prímestskými autobusmi či ubytovania v internátoch.

            Dúfame, že toto podujatie pomohlo žiakom pri ich rozhodovaní k správnej voľbe strednej školy.

          • Svetový deň zvierat 2022/2023 🐕‍🦺

          • Dňa 4. októbra sa na našej škole uskutočnila akcia ku Svetovému dňu zvierat. Žiaci na hodinách biológie a environmentálnej výchovy poznávali chránené druhy živočíchov na Slovensku. V rámci projektov, ktoré žiaci urobili, získali množstvo informácií o spôsobe života, výskyte a potrave niektorých druhov zvierat. Aj na hodinách výtvarnej výchovy žiaci druhého stupňa kreslili chránené druhy živočíchov. Nezabudli sme ani na zvieratká, ktoré potrebujú našu pomoc, a preto sme pre ne vyhlásili zbierku vecných darov.

            Vyzbierané maškrty, deky, hračky pre zvieratá sme odniesli do miestneho útulku v Skalici.

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli.

        • Jesenný zber papiera 2022
          • Jesenný zber papiera 2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            Dňa 25.10. 2022 t.j. v utorok sa uskutoční jesenný zber papiera. Papier do zberu je možné zaviesť aj do zberného dvora firmy VEPOS od pondelka 17.10.2022 do pondelka 24.10.2022 v čase od 12:00 do 15:30 hod. (okrem soboty a nedele).

            Ďakujeme za spoluprácu.

            Vedenie školy

        • Rodičovské združenie 4.10.2022
          • Rodičovské združenie 4.10.2022

          • V utorok 4. októbra 2022 o 16.30 hod sa v jedálni školy uskutoční plenárna schôdza rodičovského združenia.Po jej skončení sa uskutočnia v jednotlivých triedach triedne schôdzky RZ

            Vedenie školy

        • Majstrovstvá školy v pingpongu 2022 🏓
          • Majstrovstvá školy v pingpongu 2022 🏓

          • Stáva sa už tradíciou, že v priebehu Európskeho týždňa mobility organizujeme na našej škole Majstrovstvá školy v pingpongu (hrá sa drevenými raketami bez poťahov). Do tohtoročných sa zapojilo viac ako päťdesiat žiakov a žiačok, ktorí v priebehu hodín telesnej výchovy, počas prestávok alebo aj po skončení vyučovania bojovali o postup do záverečného finálového turnaja. Ten sa uskutočnil v piatok 23. septembra za účasti ôsmich chlapcov a štyroch dievčat, ktorí po zápasoch v skupinách zviedli záverečné boje o konečné umiestnenie. V dievčatách si titul majsterky školy vybojovala Tamara Sládková z 8. C pred Alicou Čmikovou 8. A Júliou Petrovičovou 6. B. Na nepopulárnom štvrtom mieste skončila najmladšia účastníčka finále, Viktória Plakinger z 5. B triedy. V kategórii chlapcov sa prekvapujúcim, ale zaslúženým víťazom stal Michal Michna z 9. A triedy pred Bohušom Papšom 9. C Richardom Vodičkom 8. A. Štvrté miesto ostalo pre Matúša Valoviča z 8. C. Treba spomenúť aj dvoch talentovaných hráčov z piateho ročníka, Andreja Blahutu z 5. A Lukáša Gondeca z 5. C, ktorí odohrali so svojimi staršími protihráčmi veľmi vyrovnané zápasy a sú prísľubom do budúcnosti. Turnaj ukázal,že na tohtoročných okresným majstrovstvách v stolnom tenise môžeme opäť bojovať o medailové umiestnenia nielen v kategórii žiakov, ale teraz už aj v kategóriižiačok.

        • Otvorenie školského roka 5.9.2022
          • Otvorenie školského roka 5.9.2022

          • Dňa 5.9.2022 sme slávnostne otvorili brány našej školy a privítali žiakov v novom školskom roku 2022/2023. Niektorí žiaci, tak ako po minulé roky, zasadli do svojich lavíc. Avšak pre prváčikov to bol prvý deň vo veľkej škole. Počasie nám prialo a tak sme mohli privítať slávnostne prvákov na školskom dvore. Nezaobišlo sa to bez odvzdávania putovnej ceruzky.

        • NOČNÝ BEH 19.9.2022
          • NOČNÝ BEH 19.9.2022

          • Pri príležitosti Európskeho týždňa mobility pozývame všetkých žiakov, zamestnancov, rodičov a priateľov školy na nočný beh uličkami Skalice.

            Ide o nočný beh, takže platí pravidlo „vidieť a byť videný“. Reflexné prvky sú povinné, iné svetielkujúce prvky sú vítané.

            Nejde o súťaž, ide o zážitok. V minulosti sa zúčastnilo 135 úžasných detí, rodičov, učiteľov a vychovávateľov z našej školy.

            Prekonáme toto číslo?

            Pomôžte nám s tým a príďte v pondelok o pol šiestej pred budovu našej školy, aby sme si mohli všetci spoločne zabehať.Tešíme sa na vás!🙂

        • OZNAM 16.9.2022 -Účelové cvičenie
          • OZNAM 16.9.2022 -Účelové cvičenie

          • V piatok 16. 9. 2022 sa nebude vyučovať podľa rozvrhu, ale všetky ročníky budú mať účelové cvičenie.

            Na I. stupni 4 vyučovacie hodiny /do 11:35 hod/

            a na II. stupni 5 vyučovacích hodín /do 12:35 hod/.

            Po ukončení účelového cvičenia bude ešte prebiehať stravovanie žiakov.

            V prípade nepriaznivého počasia sa uskutočnia aktivity OŽaZ v interiéri školy.

             

            DODATOK : Samozrejme v piatok 16.9. 2022 bude školský klub detí otvorený aj ranný aj poobedňajší, tak ako v iné dni vyučovania.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

             

            Vedenie školy

        • ORGANIZÁCIA VYUČOVANIA od utorka 6. 9. 2022
          • ORGANIZÁCIA VYUČOVANIA od utorka 6. 9. 2022

          • ORGANIZÁCIA VYUČOVANIA od utorka 6. 9. 2022

            Príchod žiakov do školy – od 7.45 hod. (všetky triedy):

            VCHOD č. 1 – žiaci II. stupňa

            VCHOD č. 2 – žiaci I. stupňa

             

            • Žiaci prvého ročníka od utorka 6.9. do piatku 9.9. budú mať 3 vyučovacie hodiny. Následne bude prebiehať stravovanie prvákov (v čase 11.00 – 11.40 hod.). Podľa riadneho rozvrhu sa budú učiť až od pondelka od 12. 9..

            • Rodičia prvákov, ktorí sa nestravujú v školskej jedálni a nenavštevujú ŠKD, si prídu vyzdvihnúť deti zo školy po 3. vyuč. hodine (cca 10:45 hod). Čakajú ich pred školou, do budovy školy nevstupujú (VCHOD č. 1).

            • Rodičia prvákov, ktorí sa v jedálni stravujú, ale nechodia do ŠKD, prídu pre deti po štvrtej vyučovacej hodine (11:40 hod). Čakajú ich pred školou, do budovy školy nevstupujú (VCHOD č. 1).

            • Žiaci 2. – 4. ročníka majú v utorok a stredu 4 vyučovacie hod. (11.35 hod.). Stravovanie žiakov 2. – 4. ročníka bude prebiehať po 4. vyuč. hodine.

            • Žiaci 5. – 9. ročníka majú v utorok a stredu 5 vyučovacích hod. (12.30 hod.). Stravovanie žiakov bude prebiehať po 5. vyučovacej hodine.

            • Od štvrtka 8.9. už bude vyučovanie žiakov 2. - 9. ročníka prebiehať podľa riadneho rozvrhu.

            Prevádzka ŠKD: príchod detí do ranného klubu je od 6.30 – 7.30 hod., poobedný klub je do 16.00 hod.

            • Pri preberaní detí z poobedného ŠKD je otvorený výhradne VCHOD č. 1, kde po zazvonení na zvonček oznámte pani vrátničke meno svojho dieťaťa a pani vrátnička vám vaše dieťa zavolá. Prosím, buďte pri čakaní trpezliví. Do budovy školy nevstupujte.

            Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť!

            Vedenie školy

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V pondelok 5. septembra 2022 ZŠ, Strážnická 1 v Skalici opäť otvorí svoje brány.

            Príchod žiakov do školy bude prebiehať nasledovne: 

            8.00 hod. prvý ročník – v prípade priaznivého počasia VCHOD č.3, v prípade nepriaznivého počasia VCHOD č.1

            8.30 hod. 2. až 4. ročník - VCHOD č.2

            8.30 hod. 5. až 9. ročník - VCHOD č.1

             

            Slávnostné otvorenie školského roka

            V prípade priaznivého počasia sa privítanie prvákov uskutoční na školskom dvore (hracia plocha pri vchode č.3), v prípade nepriaznivého počasia sa privítanie uskutoční v jedálni školy.

            Otvorenie školského roka žiakov 2. – 9. ročníka bude prebiehať v jednotlivých triedach a bude trvať dve vyučovacie hodiny /cca do 10:00 hod/.

            Zákonný zástupca pred nástupom žiaka do školy elektronicky vyplní „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa, ktoré nájde v EduPage (cez Štart – Žiadosti/Vyhlásenia – Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti – platné od 15.8.2022).

            Zákonní zástupcovia žiakov, ktorí si objednali v škole antigénové testy v júni, sú povinní vykonať antigénový test žiakovi ešte pred nástupom do školy a informovať školu o jeho výsledku prostredníctvom Edupage (Štart – Žiadosť/Vyhlásenie – Domáci AG samotest – oznámenie o použití)

            Školský klub detí bude v prevádzke od utorka 6. septembra 2022 - ranný klub od 6:30 do 7:45 hod a poobedný klub do 16:00 hod.

            Školská jedáleň bude v prevádzke taktiež od utorka 6. septembra 2022.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu!

            Vedenie školy

          • “Vy rozhodujete, my pomáhame”

          • Rodičia, žiaci, zamestnanci, kamaráti…

            od 11.7. do 7.8.2022 prebieha hlasovacia fáza v grantovom programe TESCA “Vy rozhodujete, my pomáhame”. Ak budete nakupovať v Tescu, prosíme nezabudnite na našu školu

            Aj váš žetón môže pomôcť dobudovať novovznikajúci JEDLÝ PARK pred školou!

            Ďakujeme.

          • Výsledky výtvarných súťaží za II. polrok

          • Vesmír očami detí - umiestnenie Alenka Hodáňová, Patrika Žilavá, Sabinka Štepanovská, Ninka Holičová- postup na celoslovenské kolo.

            Skalica 650 - umiestnenie Fionka Vaníčková a Conor James Pettit.

            Pre lepšiu budúcnosť Zeme - 1. miesto Alenka Hodáňová, špeciálna cena organizátora Dávid Kucharič.

            Svet permoníkov- časť Minerály- umiestnenie Terezka Romanová.

            Všetkým deťom srdečne gratulujeme, želáme krásne leto plné inšpirácií, nápadov a novej energie do budúceho školského roka.

          • Výlet do arény Team Up

          • Dňa 16.6. 2022 vyrazili naši deviataci na koncoročný výlet do Bratislavy. Ich cieľom bol originálny zábavný park v štýle pevnosti Boyard – Team Up. V hernej zóne si pri plnení jednotlivých úloh preverili svoje fyzické sily, psychickú odolnosť, komunikačné zručnosti i tímového ducha. Arénu odporúčame navštíviť všetkým, ktorí sa chcú zabaviť a upevniť kolektívneho ducha.

          • Maksík

          • Aj tento školský rok sa deti tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili matematickej súťaže MAKSÍK. Po piatich kolách riešenia matematických úloh sa dočkali vyhodnotenia. Medzi najlepších riešiteľov súťaže MAKSÍK sa dostali Romanka Mikulková a Miško Roman z 3.B a Martinko Dobiš zo 4.D. Všetkým riešiteľom blahoželáme, všetci si zaslúžia pochvalu za celoročnú prácu.

    • Kontakty

      • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
      • +421 346644358
      • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje