• Krajské kolo Technickej olympiády 🔨

          • Po víťazstve v okresnom kole Technickej olympiády sa Eliáš Barcal a Samo Balga zúčastnili začiatkom februára na krajskom finále, ktoré sa koná pravidelne na Strednej odbornej škole technickej v Piešťanoch. V konkurencii víťazov okresných kôl z nášho kraja obsadili pekné tretie miesto! Mrzieť ich môže len menej vydarená teoretická časť, ktorá ich pripravila o výraznejší úspech, keďže praktickú časť vyhrali s plným počtom bodov.

            Našim technikom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a budeme dúfať, že minimálne rovnako úspešne si budú počínať i v marcovej regionálnej súťaži Mladý technik.

          • Škôlkari opäť na návšteve našej školy 🧒

          • V januári našu školu navštívila trieda Srdiečka z MŠ Slniečko. Srdiečok sa ujali žiaci tretieho ročníka. Najprv deti putovali z rozprávky do rozprávky, plnili rôzne rozprávkové úlohy. Potom sa spolu s veľkými tretiakmi naučili pesničku o farbičkách, nechýbala ani malá pohybová hra na farby. S dievčatami sa zabávali s veľkým farebným padákom. Chlapci zasa detičky učili skladať lodičky, čapice a lietadielka z papiera. Nakoniec sa malí škôlkari zoznámili s našou školou, pozreli si aj iné triedy, ihrisko a telocvičňu.

            Dúfame, že sa im u nás páčilo.

          • Úspešný týždeň našich športovcov 🏅

          • Týždeň na prelome januára a februára 2023 patril na našej škole jednoznačne športu.

            Úspešnú reprezentáciu začali chlapci (D. Kudláč, P. Brisuda, L. Kolínek , T. Kunák) v 3x3 (street) basketbale, ktorí na Majstrovstvách okresu v Holíči napriek oklieštenej zostave spôsobenej chorobnosťou niektorých hráčov obsadili tretie miesto. Na ďalší deň dievčatá (F. Vaníčková, L. Rampáčková, A. M. Poláková, T. Sládková, E. Gajdúšková) v tej istej disciplíne nestačili len na dievčatá zo ZŠ Vajanského, takže získali pekné druhé miesto.

            2. februára sa na našej škole uskutočnili Majstrovstvá okresu v stolnom tenise žiakov a žiačok. Po minuloročnej absencii v kategórii dievčat sa nám v tomto roku podarilo zostaviť perspektívne družstvo (T. Sládková, T. Romanová, A, Čmiková), ktoré vybojovalo druhé miesto. Chlapci (R. Vodička, M. Michna, B. Papšo, A. Blahuta) po minuloročnej tesnej prehre v boji o prvé miesto v tomto roku zažili déjà vu a vo finálovom zápase so ZŠ Vajanského im k celkovému víťazstvu chýbal opäť jeden vyhratý set! I napriek tomu je ich druhé miesto pekným úspechom.

            Záver týždňa patril bedmintonistom, ktorí o medaily bojovali na ZŠ Vajanského. Lepšie sa darilo našej dvojici chlapcov (L. Kolínek, B. Papšo), ktorí v úlohe „náhradníkov“ za chorých spolužiakov vybojovali pekné druhé miesto. Dievčatá (E. Gajdúšková, P. Klopanová ) po bojovnom výkone skončili na štvrtom mieste.

            I keď sa nám nepodarilo v žiadnej z uvedených súťaží obsadiť najvyššie priečky, naša medailová bilancia bola veľmi úspešná, a preto všetkým našim reprezentantov za ich bojovné výkony ďakujeme!

          • ŠK Hurbanovho pamätníka II. stupeň 🎤

          • Dňa 9. februára 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hurbanov pamätník. Žiaci 2. stupňa boli rozdelení do dvoch kategórií. Žiaci 5. a 6. ročníka súťažili v II. kategórii a siedmaci až deviataci tvorili III. kategóriu. Spoločne sme si vypočuli 19 ukážok.

            Všetkým účastníkom školského kola vyjadrujeme pochvalu za snahu a námahu počas prípravy na súťaž.


            Výsledky:
            II. kategória – poézia
            1. miesto Agáta Čmiková, V. D
            2. miesto Alexander Šantavý, V. B
            3. miesto Klára Mošaťová, V. C 

            II. kategória – próza
            1. miesto Pavol Miša, VI. C
            2. miesto Judith Poláková, V. C
            3. miesto Jakub Osvald, VI. A

            III. kategória – poézia
            1. miesto Ema Holienčinová, VII. B
            2. miesto Alexandra Juráčková, VIII. C
            3. miesto Jana Hyplová, VII. C 

            III. kategória – próza
            1. miesto Eliška Gajdúšková, IX. C
            2. miesto Renáta Kutalová, VIII. C

            Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach v jednotlivých vekových a žánrových kategóriách nás budú reprezentovať v obvodnom kole, ktoré sa uskutoční 3. marca 2023. Srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov.

          • YPSILON - Slovina je hra 🅰️

          • Súťaže sa v tomto školskom roku zúčastnilo 44 šikovných žiakov prvého stupňa.
            Za svoju usilovnosť a chuť zapojiť sa boli žiaci odmenení diplomom a drobnou cenou.

            Najvyšší možný počet bodov získala Ivana Ivánková (2.C) a Anabela Mikulová (3.B)
            .

            Gratulujeme a tešíme sa o rok!

          • Geografická exkurzia COSMOS DISCOVERY 🧑‍🚀

          • Vyučujúce geografie si pre žiakov našej školy , so záujmom o geografiu a hlavne vesmír, ako odmenu za úspešné zvládnutie 1. polroku, pripravili na 1. februára exkurziu do Bratislavy na výstavisko Incheba, kde sa konala výstava COSMOS DISCOVERY.

            O túto výstavu, ktorá vznikla v spolupráci s NASA bol zo strany žiakov veľký záujem a celkovo sa zúčastnilo 54 žiakov 5. až 9. ročníka.

            Počas výstavy sa žiaci zoznámili s najdôležitejšími míľnikmi histórie ľudstva, s najnovšími projektami aj víziami. Žiaci si pozreli stovky originálnych exemplárov, ktoré boli vo vesmíre alebo reálne modely kozmických lodí, raketoplánov, skafandrov, vesmírneho jedla, videli lunochod, veliteľskú kabínu vesmírnej lode APOLLO, riadiace moduly, pristávacie moduly, prvé zvieratká a prvých kozmonautov vo vesmíre, vstúpili na palubu vesmírnej stanice MIR, ISS a mnohé iné zaujímavosti. Žiaci nielen pozerali na exempláre, ale aj počúvali výklad cez aplikáciu SmartGuide.

            Následne žiaci pracovali na vedomostnom kvíze, kde si overili získané poznatky, prípadne si vyskúšali najmodernejšiu virtuálnu realitu v cosmos campe.

          • Pytagoriáda 2022 Školské kolo 🧮

          • V dňoch 7. a 8. 12. 2022 sa konalo online školské kolo obľúbenej matematickej súťaže Pytagoriáda. Celkovo sa do súťaže zapojilo 104 žiakov z 3. až 8. ročníka, úspešných riešiteľov bolo 48.

            Najlepšie umiestnenie dosiahli:

            P3:
            1. miesto Matúš Jurčík 3.B
            2. miesto Florian Holúbek 3.C
            3. miesto Hana Judáková 3.D

            P4:
            1. miesto Filip Vojtašovič 4.C
            2. miesto Michal Roman 4.B
            3. miesto Patrik Humaj 4.C

            P5:
            1. miesto Alexander Šantavý 5.B
            2. miesto Andrej Blahuta 5.A
            3. miesto Jakub Kopanica 5.D

            P6:
            1. miesto Viliam Mikula 6.B
            2. miesto Jakub Osvald 6.A

            P7:
            1. miesto Filip Semanský 7.C

            P8:
            1. miesto Samuel Šeba 8.C
            2. miesto Lukáš Výleta 8.C
            3. miesto Alexandra Juráčková 8.C

            Všetkým srdečne gratulujeme a postupujúcim prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

          • Všetkovedko 2022🧒

          • Veľký súboj sa udial dňa 30. novembra, kedy tisíce detí na Slovensku bojovali o titul Všetkovedka. Z našej školy sa do tejto populárnej súťaže zapojilo spolu 63 detí. Na to ako sa súťažiaci umiestnili v celoslovenskom meradle si budú musieť všetci ešte počkať až do konca januára, ale ako sa darilo pri odpovediach jednotlivcom- to sa všetci môžu dozvedieť už 21.12.2022 zadaním svojho kódu, ktorý majú nalepený v žiackej knižke.

            Veríme, že tak ako po minulé roky, tak aj v tomto roku, vzídu z radov našich súťažiacich noví Všetkovedkovia. Budeme im silno držať palce!

          • Oznámenie o mimoriadnom prerušení vyučovania 19.12. ⚠️

          • V súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a na základe odporúčania RÚVZ v Senici riaditeľka školy so súhlasom zriaďovateľa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v Základnej škole, Strážnická 1, Skalica v dňoch od 19.12.2022 do 22.12.2022 (vrátane) z dôvodu vysokého epidemiologického výskytu akútnych respiračných ochorení. Žiaci majú v uvedených dňoch riaditeľské voľno.

            Riadne vyučovanie bude obnovené po vianočných prázdninách 9.1.2023.

            V prípade potreby si žiaci, ktorí neboli v škole tento týždeň, môžu prísť vyzdvihnúť pomôcky do školy v pondelok doobeda /napr. pracovné zošity, učebnice, úbor na TSV,.../.

            Ďakujeme za pochopenie.Vedenie školy

          • iBobor Kadet 2022 👨‍💻

          • V novembri sa naši žiaci zapojili do medzinárodnej informatickej súťaže iBobor. Súťaž prebiehala online v priestoroch PC učební. Žiaci boli rozdelení do kategórií podľa veku a mohli sa otestovať so svojimi rovesníkmi z celého Slovenska. Dňa 7.11. súťažilo 20 ôsmakov a deviatakov v kategórii KADET. Úspešní riešitelia (nad 62%) boli 7 žiaci, ktorí aj celoslovensky obsadili výborné miesta.

            Patrícia Tomíková (9.A) dosiala plný počet a umiestnila sa medzi 250 najlepšími žiakmi zo 22 385 súťažiacich (98,88 percentil). Nasleduje Eliška Gajdúšková (9.C), ktorá sa umiestnila medzi 931 najlepších súťažiacich (95,84 percentil) . Lukáš Výleta (8.C) sa umiestnil medzi 935 najlepšími (95,82 percentil). Ďalej nasledovala Terézia Romanová (8.A s percentilom 93,22 a umiestnením medzi 1517 najlepších, Samuel Šeba (8.C) 80,51 percentil, Dávid Kucharič (8.A) 70,54 percentil a Lujza Lašáková (8.A) s percentilom 62,11.Gratulujeme k výborným výsledkom. Za krátko prinesieme výsledky aj nižších kategórií.

            POZN.Percentil je číslo od 0 do 100, ktoré vyjadruje úspešnosť súťažiaceho v rámci všetkých ostatných súťažiacich. Presne vyjadruje koľko percent súťažiacich malo menej alebo rovnako veľa bodov ako daný súťažiaci.Napríklad hodnota 80 znamená, že daný súťažiaci predbehol (alebo mal rovnako veľa bodov ako) 80% ostatných a len 20% súťažiacich dosiahlo lepší výsledok než on. Hodnota 50 znamená, že skončil v polovici, 75 znamená, že uzatváral najlepšiu štvrtinu súťažiacich a 100 znamená, že bol najlepší.)

          • Turnaj vo vybíjanej 2022 🥎

          • V utorok, 13.12.2022 sa naše siedmačky, ôsmačky a deviatačky zúčastnili turnaja vo vybíjanej, ktorý usporiadala Spojená škola J. Čabelku v Holíči. Turnaja sa zúčastnilo päť družstiev a hralo sa systémom každý s každým. Naše hráčky dva zápasy prehrali ale dva s prehľadom vyhrali, takže skončili na krásnom treťom mieste. Veľká vďaka patrí siedmačkam, ktoré na turnaji suplovali deviatačky, keďže tie sú na lyžiarskom zájazde. Všetkým hráčkam zo srdca blahoželáme.

          • Turnaj Midicoolvolley žiačok ZŠ 🏐

          • Dňa 8.12.2022 sa na ZŠ Mallého v Skalici konal turnaj Midicoolvolley žiačok ZŠ. Naše hráčky sa, po urputných ale vyrovnaných setoch, umiestnili na krásnom druhom mieste zo štyroch. Našim šikulkám - Alici Čmikovej, Viktórii Novickej, Tamarke Kondvárovej, Sofii Sukupčákovej a Veronike Vlkovej, blahoželáme.

          • Majstrovstvá okresu v šachu žiakov a žiačok 2022 ♟️

          • V pondelok 28.11.2022 sa v Penzióne Skalica po dvojročnej pauze opäť uskutočnili Majstrovstvá okresu v zrýchlenom šachu žiakov a žiačok. Turnaj sa hral „švajčiarskym systémom“ ( v prvom kole sa dvojice vylosujú a v ďalšíchkolách už hrajú proti sebe hráči podľa počtu získaných bodov ) na sedem kôl a zúčastnilo sa ho 22 žiakov a 16 žiačok. Našim zástupcom sa mimoriadne darilo a získali štyri medailové umiestnenia.

            Najcennejšie v kategórii žiakov, kde Adam 
            Szuhaj 5.C zvíťazil Jakub Žúrek 6.C sa umiestnil na druhom mieste. V kategórii žiačok Simona Perbecká 5.A sa umiestnila na treťom mieste a v súťaži dvojčlenných družstiev Adam Szuhaj Simona Perbecká sa umiestnili na druhom mieste.

            Okrem vecných cien a medailí, najlepší traja v každej kategórii 
            si vybojovali postup na krajské majstrovstvá, ktoré sa uskutočnia začiatkom decembra v Trnave.

            Našim šachistom gratulujeme k úspechu a prajeme veľa
            šťastia v krajskom finále !

          • Návšteva bezobalového obchodu v Skalici 🗑️

          • Dňa 25.11.2022 žiaci piateho ročníka navštívili v rámci projektu „Zatoč s  odpadom“ bezobalový obchod ZVÁŽME SI. Žiaci sa dozvedeli, že sa dá nakupovať bez zbytočného obalu, odpadu a ekologicky. Stačí doniesť nádobu, misku a odvážiť si množstvo tovaru, o ktorý máme záujem. Vedúca predajne nás oboznámila, že produkty a tovar, ktorý predáva sú biovýrobky od lokálnych dodávateľov. Žiakom sa návšteva bezobalového obchodu páčila

          • Geografická olympiáda - školské kolo 2022 🌎

          • Dňa 23.11. 2022 sa konalo online školské kolo Geografickej olympiády. Tejto obľúbenej vedomostnej súťaže sa tento rok zúčastnilo 56 žiakov 5. až 9. ročníka. Žiaci vypracovávali 90 minút test PC učebniach. Test obsahoval úlohy s uzavretými otázkami(úlohy s výberom jednej správnej odpovede, zoraďovanie pojmov/písmen, vytváranie správnych dvojíc pojmov, triedenie pojmov do skupín). Z celkového počtu 56 žiakov bolo 53 úspešných riešiteľov. Žiaci súťažili v troch kategóriách E, F, G, pripravovali ich Mgr. Bobotová a Mgr. Kováčová.

            Najúspešnejší v kategórii E – 8. a 9. ročník: 

            1.miesto     Róbert Polák 9.C

            2.miesto     Lujza Lašáková 8.A

            3.miesto     Fabian Vaníček 9.B

            Najúspešnejší v kategórii F – 6. a 7. ročník:

            1.miesto     Matias Mjakiš 6.B

            2.miesto     Júlia Petrovičová 6.B

            3.miesto    Jakub Osvald 6.A 

            Najúspešnejší v kategórii G – 5. ročník:

            1.miesto   Alexander Šantavý 5.B

            2.miesto   Olívia Kováčová 5.B

            3.miesto   Matej Kuba 5.B

            Všetkým úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme a postupujúcim žiakom na okresnom kole prajeme dosiahnutie čo najlepších výsledkov!

          • Geografická exkurzia vo hvezdárni 2022 🌌

          • V stredu 23.11. sa žiaci 5. ročníka zúčastnili geografickej exkurzie vo hvezdárni v Sobotišti. Naplánovali sme si nočné pozorovanie oblohy, no počasie sa naplánovať nadá a práve v ten večer bola obloha zamračená, tak sa nám pozoravať nedalo! Žiaci si užili iba prednášku v učebni, obzreli si špeciálny ďalekohľad a išli sme ešte navštíviť múzeum habánov a habánsky mlyn tiež v Sobotišti.

            Táto večerná exkurzia teda dopadla nakoniec super a žiaci boli veľmi spokojní!

    • Kontakty

      • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
      • +421 346644358
      • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje