• Geografická exkurzia vo hvezdárni 2022 🌌

          • V stredu 23.11. sa žiaci 5. ročníka zúčastnili geografickej exkurzie vo hvezdárni v Sobotišti. Naplánovali sme si nočné pozorovanie oblohy, no počasie sa naplánovať nadá a práve v ten večer bola obloha zamračená, tak sa nám pozoravať nedalo! Žiaci si užili iba prednášku v učebni, obzreli si špeciálny ďalekohľad a išli sme ešte navštíviť múzeum habánov a habánsky mlyn tiež v Sobotišti.

            Táto večerná exkurzia teda dopadla nakoniec super a žiaci boli veľmi spokojní!

          • Jesenné testovanie čitateľskej gramotnosti a ANJ 2022

          • Dňa 7.11 a 14.11 sa na našej škole uskutočnilo online testovanie žiakov 6. a 9 ročníka. Šiestaci si otestovali čitateľskú gramotnsoť a prácu s textom. Deviataci zasa znalosť anglického jazyka na úrovni A2. Tieto online testy prebiehali v učebniach informatiky. Okrem iného si žiaci si vyskúšali pri teste aj svoje digitálne zručnosti s počítačom. Online jesenné externé testovanie poskytol NIVAM (Národný inštitút vzdelávania a mládeže). 

          • Zber papiera - výsledky 2022 📄

          • Dňa 25. 10. 2022 sa na našej škole uskutočnil jesenný zber papiera. Žiaci 1. a 2. stupňa priniesli celkovo 3335,4 kg papiera, čím sme zachránili približne 57 stromov.

            Najviac papiera v rámci tried nazbierali z prvého stupňa žiaci 4. B triedy, druhé miesto patrí 4. C a tretie miesto obsadili žiaci 3. B triedy. Na druhom stupni sa na prvom mieste umiestnila 5. D trieda, druhé miesto 5. C a tretie miesto obsadila 8. C trieda.

            V rámci jednotlivcov najviac papiera priniesla Aneta Sládková z 5. D triedy, druhými najlepšími zberačkami boli Nikol a Kristína Meredeové z 1. A triedy a tretímnajlepším zberačom bol Dan Mikuš z 5. C triedy.

            100 a  viac kg papiera sa podarilo vyzbierať týmto žiakom: Aleš Masaryk 9. C,
             Ema Holienčinová 7. B, Filip Vojtašovič 4. C, Peter Vaculka 8. C, Samuel Vinkler 3. B, Matúš Kucharič 4. A, Alžbeta Špačková 5. C, Magdaléna Ivičičová 6. A,Leonard Hübner 6. C, David Kucharič 8. A a Viktória Vojtašovičová 2. A.

            Najlepší jednotlivci a triedy boli odmenení cenami, ktoré im odovzdala pani riaditeľka školy Ing. Eva Hanzalíková. Za účasť v zbere papiera všetkým veľmi pekne ďakujeme.

          • Olympiády v anglickom jazyku - školské kolo

          • Olympiády v anglickom jazyku - školské kolo 

             

            18.11. sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 47 žiakov.

            Výsledky sú nasledovné:

            Kategória 1A (4. - 7.ročník)

            1.miesto Filip Semanský
            2. miesto Mattia Borsetta
            3.miesto Karolína Danielová, Damián Kvaltín

            Kategória 1B ( 8. a 9. ročník)

            1.miesto Kornélia Šebestová
            2.miesto Terézia Romanová
            3.miesto Adam Mošať, Eliška Gajdúšková

            Diplom za výborné umiestnenie získal Miško Roman, ktorý sa ako štvrták umiestnil v kategórii 1A na 4.mieste.

            Vítazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

             

          • KOMPARO 8-9 2022

          • KOMPARO 8,9  

            Vo štvrtok 10.11. 2022 sa 71 našich žiakov z ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnilo externého testovania KOMPARO. Organizátorom tohto testovania je spoločnosť EXAM testing. Testy pre ôsmakov boli zamerané na matematiku, slovenský jazyk a literatúru, dejepis, fyziku a všeobecné študijné predpoklady. Deviataci boli testovaní z matematiky, slovenského jazyka a literatúry. Zapojenie žiakov do testovania slúži ako ďalšia forma ich prípravy na celoslovenské testovanie T9.

      • Kontakty

        • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
        • +421 346644358
        • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje