• Majstrovstvá školy v šachu. ♟️

          • Uskutočnili sa 18.4.2023 v triede 8.A za účasti 32 žiakov a žiačok našej školy. Súťažilo sa v troch kategóriách skupinovým systémom.

             

            V kategórii dievčat bojovalo o víťazstvo 6 dievčat a úlohu favoritky potvrdila Simonka Perbecká, pred novým šachovým objavom - Veronikou Tokošovou . Tretie miesto vybojovala Júlia Petrovičová, tesne pred Agátkou Čmikovou. Piata skončila Lujza Lašáková a šiesta bola najmladšia účastníčka dievčenskej kategórie- Emka Drábková, ktorá bola dievčatám rovnocennou súperkou a len menšie šachové skúsenosti ju obrali o lepší výsledok. Prekvapivým víťazom v kategórii mladších žiakov ( 1-4 ročník) sa stal Rišo Majzún, pred Davidom Szuhajom a až na treťom a štvrtom mieste skončili „papieroví“ favoriti- Miško Hollý a Miško Sarvaš. V najpočetnejšej kategórii starších žiakov (5-9 ročník) úlohu favorita potvrdil Jakub Žúrek, pred prekvapením turnaja - Miškom Jurčíkom. Až na treťom mieste sa umiestnil tohtoročný žiacky majster okresu- Adam Szuhaj pred Matyášom Kubinákom.

             

            Turnaj ukázal nové šachove talenty, ktoré by pri pravidelnom tréningu mohli čoskoro konkurovať našim súčasným školským šachovým „hviezdam“.

          • Mladý technik 2023 🛠️

          • Po dvojročnej pandemickej prestávke  sa uskutočnil už VI. ročník tejto  obľúbenej regionálnej technickej súťaže, ktorú organizuje firma SCHAEFFLER. V tomto roku sa do nej zapojilo rekordných 11 žiackych  dvojíc zo Skalického a Senického okresu, ktoré súťažili o veľa atraktívnych cien. Najväčším lákadlom bola cena pre víťaznú dvojicu, ktorou  boli značkové tablety. Reprezentanti našej školy, Eliáš BarcalSamo Balga  po miernom sklamaní „len“ z tretieho miesto v krajskom kole Technickej olympiády teraz nezaváhali v teoretickej časti a v praktickej časti dotiahli súťaž až do víťazného konca ! Chlapcom blahoželáme k peknej výhre a vzornej reprezentácii našej školy! Poďakovanie patrí aj firme SCHAEFFLER, pánovi Zálubymu  a jeho spolupracovníkom, ktorí sa perfektným organizačným zabezpečením, pričinili o najprestížnejšiu technickú žiacku súťaž na Slovensku!

          • Vyčistíme si Skalicu 2023 🚮

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            Zveľaďovanie nášho verejného priestoru ide ruka v ruke s tým, ako sa oň staráme a ako ho udržiavame. V Skalici sa už tradične dlhé roky pri príležitosti Dňa Zeme realizuje podujatie Vyčistime si Skalicu, ktorého sa vždy zúčastnia všetky školy, spoločnosti, ale aj organizácie a samotní občania mesta. Počas jedného doobedia sa všetci zídu na vopred určených miestach a spoločne priložia ruku k dielu pri upratovaní nášho mesta.Tento rok sa podujatie uskutoční v sobotu 22. apríla, v čase od 09:00 do 12:00. Zóny upratovania, kde sa všetci stretnú, sú pri Elektrodome Nay a pri Dopravnom ihrisku. Na týchto miestach dostane zároveň každý účastník akcie rukavice i čierne vrecia, ak si neprinesie svoje vlastné.

             

            Ďakujeme, že priložíte ruku k dielu.

          • Naše mladšie žiačky sú vo florbale najlepšie v kraji!

          • Dievčenský florbal a futbal spolu s vybíjanou patria v posledných rokoch medzi naše najúspešnejšie kolektívne športy, v ktorých každoročne naša škola získava popredné umiestnenia nielen v okrese, ale i v rámci kraja. Po minuloročnom druhom mieste mladších dievčat na majstrovstvách kraja vo futbale sa nám v tomto roku konečne podarilo získať titul majsteriek kraja vo florbale mladších žiačok.

            V Dunajskej Strede, v Mestskej športovej hale uskutočnilo krajské finále, na ktorom sa zúčastnilo päť víťazov jednotlivých okresov. Hralo sa tu systémom každý s každým, takže dievčatá odohrali celkovo štyri zápasy. Hneď v prvom sme narazili na jedného z favoritov – družstvo z Piešťan, ktoré sme po tuhom boji porazili 1:0. V ďalších zápasoch sme presvedčivo porazili Cerovú 7:0 a Sereď 5:2. V poslednom zápase sme nastúpili proti domácej Dunajskej Strede, ktorá stratila iba bod remízou s Piešťanmi, takže sme v priamom súboji bojovali o víťazstvo na turnaji. Keď sme po šiestich minútach vyhrávali 3:0, zdalo sa, že víťazstvo nám už nemôže uniknúť. Lenže domáce prostredie súperiek a ďalšie okolnosti hrali proti nám, takže po dvoch prísnych vylúčeniach a trestnom strieľaní sa polčas skončil nerozhodne 3:3. V druhom polčase sme sa zamerali na bránenie nerozhodného výsledku, ktorý nám zabezpečoval celkové prvenstvo a tesne pred koncom zápasu sa nám podarilo prekvapivou strelou z diaľky dať aj víťazný gól.

            Poďakovanie za tento pekný úspech patrí Ninke Holičovej, Nelke Filipovej, Janke Hyplovej, Timke Kubovej, Viki Novickej, Melánke Danajkovej, Natke Pelikánovej a Betke Špačkovej. Veľká vďaka patrí aj pánovi Špačkovi a pani Novickej, ktorí nám zabezpečili bezpečnú dopravu na toto úspešné krajské finále.

          • Okresné kolo Geografickej olympiády 🌎

          • V piatok 31. marca sa na našej škole konalo okresné kolo Geografickej olympiády. Celkovo do tohto kola súťaže postúpilo 61 žiakov z okresu Skalica. Súťažilo sa v troch kategóriách E, F, G. Našu školu reprezentovalo 9 žiakov, v každej kategórii sme mali troch súťažiacich, boli to:

             

            kategória E – Róbert Polák 9.C, Fabian Vaníček 9.B, Lujza Lašáková 8.A

            kategória F – Jakub Osvald 6.A, Júlia Petrovičová 6.B, Matias Mjakiš 6.B

            kategória G – Alexander Šantavý 5.B, Olívia Kováčová 5.B, Matej Kuba 5.B

             

            Žiaci vypracovávali najprv testy bez pomôcok, ktoré boli zamerané na monotematickú časť o cestovateľoch sveta, teoretickú časť určenú podľa POP GO a test o miestnej krajine. V druhej časti riešili praktické úlohy s využitím atlasov a geografických pomôcok. Testy spolu mali 100 bodov. Úspešným riešiteľom bol žiak vtedy, ak dosiahol spolu aspoň 65 bodov. Testy boli náročnejšie a z celkového počtu zúčastnených bolo iba 19 úspešných riešiteľov, z toho 7 našich žiakov.

             

            Naša škola dosiahla aj najviac postupových umiestnení zo všetkých zúčastnených škôl okresu.

             

            Naši úspešní riešitelia a naše úspechy:

            Kategória E

            2. miesto Róbert Polák                                                        

            3. miesto Fabian Vaníček                                                          

            7. miesto Lujza Lašáková

            Kategória F

            1. miesto Jakub Osvald

            3. miesto Júlia Petrovičová

            Kategória G

            1. miesto Alexander Šantavý

            4. miesto Matej Kuba

             

            Žiaci Róbert Polák, Fabian Vaníček, Jakub Osvald a Júlia Petrovičová postupujú do krajského kola.

             

            Všetkým gratulujeme a prajeme ešte veľa ďalších úspechov!

          • Okresné kolo PYTAGORIÁDY 2023 🧮

          • V dňoch 20. a 21. marca 2023 sa v Holíči konalo okresné kolo obľúbenej matematickej súťaže Pytagoriáda. V pondelok súťažili žiaci z kategórií P3, P4, P5 a v utorok z kategórií P6, P7 a P8. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 242 žiakov z okresu Skalica. Našu školu celkovo reprezentovalo 38 žiakov a z toho bolo 21 úspešných riešiteľov. Žiaci z kategórie P6 a P8 čakajú na pozvánku na celoslovenské kolo

            V kategórii P3 bolo 16 žiakov / 11 úspešných riešiteľov, najlepší Matúš Jurčík z 3.B obsadil 3.-4. miesto.

            V kategórii P4 bolo 8 žiakov / 5 úspešných riešiteľov, najlepší Michal Roman zo 4.B obsadil 2. miesto a Filip Vojtašovič zo 4.C obsadil 4. miesto.

            V kategórii P5 boli 2 žiaci / 1 úspešný riešiteľ, Lukáš Vanek z 5.A a obsadil 8. miesto.

            V kategórii P6 boli 2 žiaci / 2 úspešní riešitelia, Jakub Osvald zo 6.A obsadil 7. miesto a Viliam Mikula zo 6.B obsadil 12.-13. miesto.

            V kategórii P7 bol 1 žiak, ktorý nebol úspešným riešiteľom.

            V kategórii P8 bolo 9 žiakov / 2 úspešní riešitelia, Samuel Šeba z 8.C obsadil 5.-6. miesto a Lukáš Výleta tiež z 8.C obsadil 7. miesto.

            Gratulujeme!

          • EKOOLYMPIÁDA 🌳

          • Dňa 21.03. 2023 sa na našej škole uskutočnila digitálnou formou EKO - olympiáda. Žiaci 7. a 8. ročníka si mohli vyskúšať svoje vedomosti z oblasti ekológie a environmentalistiky. Online test obsahoval 50 otázok a čas vyhradený na test bol 30 minút. Tento rok sa otázky týkali piatich tém: VODA, OCEÁN, PÔDA, ODPAD, KLIMATICKÁ ZMENA.

            Všetkým žiakom 7 a 8. ročníka ďakujeme za účasť.

          • EMQ 2023 - kvíz 💶

          • Vo štvrtok 23.3. sa deväť žiakov z 8.C a osem žiakov z 9.C zúčastnilo medzinárodného on-line kvízu finančnej gramotnosti EMQ 2023. Tohto Európskeho kvízu o peniazoch sa celkovo zúčastnilo 265 tímov  a naši žiaci sa umiestnili asi v polovici. Súťažné otázky učiteľ premietal žiakom cez zoom a žiaci odpovedali cez APP Kohoot v mobiloch. Žiaci si overili svoju finančnú gramotnosť, získali nové informácie a skúsenosti využiteľné v bežnom živote. Kvíz organizovala Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska.

      • Kontakty

        • Základná škola, Strážnická 1, 909 01 Skalica
        • +421 346644358
        • Strážnická 1, 909 01 Skalica 90901 Skalica Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje